Vakantiepark Landgoed De IJsvogel
Leukste uitjes met baby op de Veluwe

Leukste uitjes met de baby op de Veluwe

Leukste babyuitjes op de Veluwe

Wil je voor het eerst op vakantie met je baby in Nederland? Kies dan voor de Veluwe! Hier is van alles te beleven. Van indoorspeeltuinen tot aan mooie routes door de natuur die je kunt verkennen met het gezin. Tijdens een weekendje weg met je baby op de Veluwe hoef jij je echt niet te vervelen. Wij geven je graag tips voor de leukste uitjes. 

Zwemmen op Recreatielandgoed De IJsvogel

Tijd om te spetteren! Je profiteert hier van maar liefst 2 zwembaden, een binnen- en een buitenbad. Hier kan je heerlijk dobberen met je baby. Waterpret gegarandeerd als je kiest voor een overnachting met baby op ons vakantiepark.

Zwembad

Dieren aaien bij Kinderparadijs Malkschoten

Een kleinschalig paradijsje voor kinderen die gek zijn op dieren én spelen. Kinderparadijs Malkschoten, ook wel Binky genoemd, is een echte beestenbende. Met konijnen, cavia’s, paarden, geitjes en zelfs een Zeboe! Daarnaast vind je hier ook een speelweide, speeltuin, airtrampoline en nog veel meer. Ook voor de allerkleinsten een leuke plek om naartoe te gaan en lekker rond te kruipen. 

Fietsen op de Veluwe met baby

Kan je baby al goed zitten? Reserveer dan gemakkelijk een fiets met kinderzitje en ontdek de Veluwe. Baby’s vinden het (vaak) heerlijk om een fietsritje te beleven. De zon die op zijn of haar snoetje schijnt, luisteren naar de ritseling van blaadjes en fluitende vogels, allemaal prikkels die jouw baby fantastisch zal vinden. Bestel de dag van te voren een picknickmand van Bakker Piet en neem die mee tijdens je fietstocht. Dat wordt smullen!

Fietsverhuur

Spelen bij Monkey Town

Of het nu goed of slecht weer is, een uitstapje naar Monkey Town met je baby is altijd een goed idee. Het is een indoor speelparadijs met een speciaal gedeelte voor kleine kinderen. In deze zone is er een ballenbak, zijn er glijbanen en grote legoblokken te vinden. Er zijn wel veel prikkels voor baby’s, dus kijk goed hoe lang je kleintje het leuk vindt. Maar een uurtje kan je je zeker vermaken. En een voordeel: kinderen tot 1 jaar en volwassenen krijgen gratis entree. 

Wandelen in het Heuveltjesbos

Eigenlijk heet dit bos het Wilbrinkbos, maar de lokale bewoners hebben dit bos liefkozend Heuveltjesbos genoemd. Hier worden ‘heuvels’ afgewisseld met weelderige bomen, heidevelden en vennetjes. Vanuit Voorthuizen is dit ook de entree van de Veluwe. Deze wandeling is niet echt geschikt voor een kinderwagen. Maar heb je een babydraagzak? Ga dan zeker wandelen op de Veluwe tijdens je weekendje weg met baby.

Wandelen

Vlinders spotten in de Passiflorahoeve

Een plek vol met kleur, je baby zal zijn of haar ogen uitkijken hier. Met maar liefst vijf overdekte vlindertuinen, een buitentuin, vele vlinders en diverse bloemen is het hier goed vertoeven. Als je geluk hebt, landt er een vlinder op jou, zodat je de kleurrijke vleugels van dichtbij kan bekijken. Heel bijzonder! Houd de camera bij de hand voor een mooi kiekje van de vlinders en jouw kleintje. Let op: de Passiflorahoeve is niet het gehele jaar open. 

Bezoekje aan Stadspark Berg & Bos

De Veluwe biedt vele mooie steden en dorpen die het bezoeken waard zijn, waaronder Apeldoorn! Ga lekker shoppen of struin door de historische binnenstad. Maar vergeet vooral niet om een bezoekje te brengen aan Stadspark Berg & Bos met het gezin. Hier kan je op je gemakje picknicken in de bosweide, terwijl je baby lekker op het kleedje erbij ligt. Is je baby al wat ouder? Laat ‘m dan op avontuur gaan in de speelweide met zandbakken en speeltoestellen.

Huiskamer

Tijd voor quality time

Een nachtje weg met je baby is pas compleet, als je ‘s avonds even kan genieten van wat quality time met je partner. Je baby is vast moe na zo’n leuke dag, dus die valt als een blok in slaap in jullie vakantiehuisje. Dan is het tijd voor jullie! Geniet lekker van een borrelplankje met Veluwse streekproducten of doe gezellig een spelletje. Misschien vind je het wel leuk om jullie stressbestendigheid te testen en de uitdaging aan te gaan met een Escape Kist!

Recreatielandgoed De IJsvogel heeft de fijnste faciliteiten en beste locatie voor een fijne overnachting op een vakantiepark met je baby!