Vakantiepark Landgoed De IJsvogel
Top 7 sauna- en wellnesscentra op de Veluwe

Top 7 sauna- en wellnesscentra op de Veluwe

De 7 leukste wellness plekjes op de Veluwe

Spa & wellness: dit zijn de beste plekjes op de Veluwe

Zeg je Veluwe, dan zeg je wellness. Hier vind je een weldaad aan sauna & wellnesscentra waar je een dagje compleet kan ontspannen. Laat je verwennen tijdens een beautybehandeling, warm je lichaam op in een sauna en dompel jezelf onder in een van de zwembaden. Je verdient het! Maar waarom zou je het houden bij één dag? Zet je ontspanmodus aan, ga even helemaal offline en maak er een wellnessvakantie van! Combineer een spadagje met een vakantie in een wellness huisje op Recreatielandgoed de IJsvogel. Wanneer kom jij ontspannen?

Wellness huisje

Sauna- & wellnessresort Veluwse Bron

Reisafstand: 31 minuten

Wat de Veluwse Bron in Emst speciaal maakt? Het bevindt zich direct aan een groot natuurmeer. Zweet al je stress eruit in een van de 20 sauna’s en neem vervolgens een duik in het meer. Genieten! De temperaturen van de sauna’s variëren van 60 graden tot 80 graden, dus beginnende saunagangers én de experts komen hier aan hun trekken. Wil je even een pauze van de sauna’s en baden? Plof dan neer op een fauteuil bij de haard en bestel dan vooral een dorstlessende Mango-Banaan smoothie. Proost!

Thermen Bussloo

Reisafstand: 25 minuten

Van een Russische Banja sauna tot aan een traditionele Finse sauna. En van een duik in de Mexicaanse cenote tot aan een oosterse Hamam-behandeling. Je weet dat je ‘gewoon’ op vakantie bent op de Veluwe, maar na een dagje uit in Thermen Bussloo heb je het gevoel dat je de hele wereld hebt gezien. 

Wellness

Wellnessresort de Zwaluwhoeve

Reisafstand: 28 minuten

Misschien wel een van de bekendste wellnesscentra van Nederland. En dat is niet gek! Want met diverse sauna’s, stoom- en zwembaden ervaar je hier hoe fijn wellness is. Warm de spieren op in een kruidenbad, prikkel jouw zintuigen in de Noorderlicht sauna of doe een dutje in een hangmat tijdens een zonnige dag. Hou je wel van wellness, maar niet per se om dit poedelnaakt te doen? De Zwaluwhoeve heeft meerdere keren per week een badkledingdag, óók in het weekend.

Sauna Drôme Putten

Reisafstand: 9 minuten

Een stukje Finland op de Veluwe. Hier beleef je het authentieke sauna gevoel met traditionele Finse sauna’s, omringd door dennenbomen en bosmeertjes. Een kleinschalige sauna waar persoonlijke aandacht wordt gegeven. Geniet van diverse opgietingen en belevingen. Onze favoriete beleving? De sinaasappel-citrus bodypakking! Je voelt je hierna als herboren.

Sauna

Thermen Soesterberg

Reisafstand: 26 minuten

Bij Thermen Soesterberg kan je meer dan 32 belevenissen ontdekken. Je hebt de keuze uit diverse opgietingen, bijzondere rituelen zoals klank- of rookrituelen of meditatie- en yogasessies. Kies waar jouw lichaam en geest behoefte aan hebben op dat moment! Maar wat Thermen Soesterberg echt uniek maakt, is het Sauna Theater. Waar maar liefst 180 gasten tegelijk meegenomen worden tijdens een wellness show waar alle zintuigen geprikkeld worden. Dit moet je zelf een keer ervaren om het na te kunnen vertellen.

Relax Center Amersfoort XL

Reisafstand: 23 minuten

Privé wellness op haar best! Bij Relax Center Amersfoort XL kan je met wel 15 personen tegelijk komen genieten. Dus ben je op vakantie op Recreatielandgoed de IJsvogel met familie of vrienden, neem ze gerust allemaal mee naar deze wellness plek. Er is een XL bubbelbad waar 10 personen tegelijk in kunnen, een 8-persoons Turks stoombad, een verwarmd zwembad en zelfs een kinderspeelgedeelte met waterpret! Een heerlijke plek als je even in je eigen bubbel wil genieten. Dus ben je op zoek naar een privé sauna op de Veluwe? Dan ga je voor de relaxcenter in Amersfoort.

Wellness studio

SpaVeluwe

Reisafstand: 25 minuten

Hier ben je echt even weg van de massa. Een kleinschalige sauna met een relaxtuin, diverse whirlpools en sauna’s. Maar vooral het ondergrondse Moorse kruidenbad maakt indruk. Het is eigenlijk gek hoe dat werkt… maar van zo’n ontspannen dagje, krijgen wij altijd trek. Bij SpaVeluwe heb je perfecte arrangementen voor ontspanning en lekker eten. Ontdek het zelf! Je kan natuurlijk ook een hapje komen eten bij Restaurant de Gasterij op het vakantiepark. Met een gevulde buik, loop je daarna op je gemakje weer terug naar jouw wellness huisje. 

Wellness huisje op de Veluwe

Ok, we hebben je nu 7 top tips gegeven om echt even te relaxen. Maar als je verblijft in een wellness huisje op Recreatielandgoed de IJsvogel dan hoef je eigenlijk het park niet af voor een heerlijk zenmoment. Onze wellness huisjes zijn er voor 2 tot 8 personen en beschikken over een jacuzzi, sauna en/of sunshower. Toe aan massage? In onze eigen Wellness Studio geniet je van een heerlijke massage óf kom je helemaal tot rust in de traditionele opgietsauna of de infraroodsauna.

Even helemaal ontspannen… waar kan je dat nou beter doen dan op de Veluwe? 

 

Sfeerimpressie