Vakantiepark Landgoed De IJsvogel
Vakantie met kinderen Veluwe

Vakantie met kinderen op de Veluwe

Actieve vakantie met de kinderen op de Veluwe

Naturescanner verbleef een weekendje weg bij De IJsvogel met het gezin. Samen hebben ze leuke activiteiten met de kinderen ondernomen op de Veluwe en ze vertellen hier graag meer over in deze blog. 

Vakantiepark de IJsvogel vormt de ideale uitvalsbasis om samen met de kinderen de Veluwe te ontdekken en te genieten van de prachtige natuur. Het begint al met de ligging van De IJsvogel: vanaf het park loop je direct de bossen in. In de omgeving zijn verschillende routes te wandelen of te fietsen of kun je samen met de kinderen zelf dwalen over de vele paden. Er is veel afwisseling in de omgeving: van weilanden tot heideveldjes en uitgestrekte bossen.

Een leuk bos om met kinderen te verkennen is het Wilbrinkbos, gelegen tussen Voorthuizen en De IJsvogel. Op dit landgoed met heideveldjes, graslanden, beek en meertje, zijn leuke paadjes met prachtige, oude beuken waar de vele wortels die boven de grond uitsteken uitnodigen om te klimmen, klauteren en te spelen. 

Geocaching

Zijn je kinderen geen echte wandelaars, maar wil je toch graag de natuur in? Probeer het eens met geocaching. Samen met de kinderen ga je met behulp van GPS-coördinaten op zoek naar verstopte “schatten”, de zogenaamde caches. Meestal is dit een kokertje waar je je naam en datum op achter kan laten. Maar er zijn ook geocache-routes, waarbij je op zoek gaat naar meerdere caches die verschillende aanwijzingen geven om de laatste cache te vinden. De kinderen vinden het erg leuk om te doen. Rondom Voorthuizen en Garderen zijn veel geocaches te vinden. Je kunt een speciale app downloaden om aan je geocaching zoektocht te beginnen. 

Geocaching

Kootwijkerzand

Een prachtig natuurgebied dat zeker een bezoek met de kinderen waard is, is het Kootwijkerzand. Dit is het grootste zandstuifgebied in West-Europa en wordt ook wel de Sahara van de Lage Landen genoemd. Het is een uniek stukje natuur met eeuwenoude bossen, heidevelden en de zo kenmerkende, door wind gevormde zandduinen. Op de zandvlakte heeft de wind mooie ribbeltjes gevormd die hier en daar worden onderbroken door diersporen. Is het van een wild zwijn, is het van een ree? 

Vanaf de parkeerplaats is het een klein stukje lopen naar de uitkijktoren. Deze 14 meter hoge toren geeft je een fantastisch uitzicht over de uitgestrekte zandvlakte. Je kunt er voor kiezen om hierna lekker over de zandvlakte te gaan dwalen en allerlei mooie plekjes te ontdekken. Maar je kinderen zullen zich ook uren vermaken door gewoon lekker in het zand te spelen, te scheppen, te rollen, in bomen te klimmen. Wie heeft een speeltuin nodig als de natuur je al zo veel te bieden heeft?

Kootwijkerzand

Wild spotten

Op de Veluwe komt veel wild voor, het gebied kent  zelfs zijn eigen Big Five: het edelhert, wild zwijn, ree, vos en Schotse Hooglander. Ga in de vroege ochtenduren of tegen de schemer op pad om wild te spotten. Wildarena de Witte Hoogt is in het Speulderbos bij Ermelo gelegen. Dit is een uitstekende plek om wilde dieren te spotten. Er is een overdekte wildobservatiepost die bezocht kan worden onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer. Let wel: de minimumleeftijd hiervoor is 10 jaar. 

Klimbos

Voor de avonturiers zonder hoogtevrees is er genoeg te beleven in Klimbos Garderen. Kinderen vanaf 1.20 meter kunnen met begeleider verschillende parcours afleggen in de bomen, variërend in hoogte en in moeilijkheidsgraad. Voor de kinderen vanaf 4 jaar die nog niet lang genoeg zijn, is er een speciaal netten-parcours aangelegd waar zij veilig tussen de bomen verschillende obstakels kunnen overwinnen. Kinderen van 13 en ouder, die stalen zenuwen hebben, kunnen alle routes doen. De allerhoogste is zelf 25 meter hoog! 

Klimbos Garderen

De IJsvogel

Kortom, recreatiepark De IJsvogel heeft veel te bieden als uitvalsbasis om de Veluwe met kinderen te verkennen. Wij beleefden een heerlijke tijd met het gezin!

 
 

Swipe voor meer foto's ➡️