Vakantiepark Landgoed De IJsvogel
Wandelen Voorthuizen

Wandelen bij Voorthuizen

Mooiste wandelroutes bij Voorthuizen

Naturescanner verbleef een weekend bij De IJsvogel en heeft de leukste wandelgebieden in Voorthuizen en omgeving uitgezocht. Ontdek welke dit zijn!

Voorthuizen ligt aan de rand van de Veluwe is dan ook de ideale vakantiebestemming voor een wandelvakantie. Loop door prachtige bossen en over heidevlaktes. Het is hoe dan ook een waar wandelparadijs! Lees hieronder de echte aanraders.

Wandelen

Wilbrinksbos

De IJsvogel ligt te midden van een aantal uitgestrekte bossen. Aan alle kanten loop je dan ook zo de natuur in. Wie bijvoorbeeld een wandeling richting Voorthuizen wil maken, kan dat het beste doen via het klompenpad. Dit pad start officieel bij de ingang van het Wilbrinkbos, maar kan ook prima vanaf de achterkant van De IJsvogel opgepikt worden. Dit pad verbindt de verschillende stukken van het Wilbrinkbos en brengt je tot vlakbij Voorthuizen. Voor wie de hele ronde wil lopen, ligt er 13,8 km aan goed aangegeven route voor je klaar. De route leid je langs eeuwenoude beuken en mystieke meertjes en verveelt geen moment. Op de achtergrond is het onafgebroken gezang van een ontelbaar aantal vogels te horen. 

Wilbrinkbos

Watergraafsmeertje

Wie richting de Veluwe wil gaan wandelen, hoeft vanaf de ingang van het park enkel de weg over te steken om in het bos te belanden. Dit kleurrijke bos loopt door tot aan Garderen. Onderweg worden loofbos, naaldbos en heide afgewisseld waardoor het gebied geen moment verveelt. Eén van de hoogtepunten van dit bos is het Watergraafsmeertje. Een verborgen gelegen vennetje waar eenden, ganzen en talloze andere vogels genieten van de rust. De daarnaast gelegen heidevelden geven het ultieme vakantiegevoel, zeker richting het eind van de zomer, wanneer de heide in volle bloei staat en hele velden paars en roze kleuren. 

Veluwe

Klein Boeschoten

Achter de Boswachterij van Garderen, ligt het landgoed Klein Boeschoten. Een publiek toegankelijk stuk natuur wat gekarakteriseerd wordt door en mix van eikenbossen, naaldbossen en heide. Naast de vele wandelmogelijkheden zijn er hier ook mogelijkheden om per mountainbike of te paard te genieten van de natuur. Eén van de mooiste stukjes van dit landgoed is het Gat van Zus. In het voorjaar geven de bloeiende bomen kleur aan het landschap, in de zomer zorgt de heide voor een stralende aanblik en in het najaar tooien de bomen zich in hun warme herfstkleur. De aanwezigheid van de vele vogels en andere dieren, maken het bijna het jaar rond tot een gezellig geheel. Het Gat van Zus ligt tegen Garderen aan, en is daardoor ook goed vanaf deze kant te bereiken. Voor wie na het wandelen trek heeft gekregen loop je zo vanuit het bos de eetgelegenheden van Garderen binnen. Voor wie naast natuur ook kan genieten van een stukje kunst en Hollandsche cultuur, is het Veluwse Zandsculpturenfestijn ook een echte aanrader. 

Ontdek deze mooie wandelroutes voor een echte wandelvakantie op de Veluwe. Daarna kom je heerlijk tot rust in een van de luxe accommodaties van De IJsvogel. Geniet 's ochtends van verse broodjes van Bakker Piet en je kunt weer vol energie op pad.