Vakantiepark Landgoed De IJsvogel
Veluwe Wildernis Weken

Ontdek de 'Veluwe Wildernis Weken 🦌'

Overnachten nabij de Wildernis van de Hoge Veluwe

Najaar op de Veluwe; misschien wel het mooiste jaargetijde. We maken het dit najaar éxtra mooi en pakken flink uit. Bij elk verblijf in het najaar ontvang je namelijk gratis entree voor het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Op deze manier hopen wij dat je het échte 'Veluwegevoel' ervaart en optimaal tot rust komt. Laat je verbazen en ontdek de overweldigende natuur en dat 'gewoon in Nederland'. Spot je 'the Big Five' van de Veluwe?

Onbezorgd de Veluwe ontdekken inclusief:

  • Gratis toegang tot Nationaal Park de Hoge Veluwe
  • Incl. gebruik van de beroemde 'Witte Fietsen'
  • Incl. toegang tot 's Werelds eerste Ondergrondse Museum: 'Museonder'
  • Een luxe accommodatie én gebruik van alle facililiteiten op Recreatielandgoed de IJsvogel (fietsverhuur en broodjesservice tegen betaling)
  • Bij elke nieuwe boeking na 1 september, met een aankomst tussen 4 september en 21 december 2020
  • Let op: de tickets zijn beschikbaar in gelimiteerde oplage, boek dus tijdig!

Met Recreatielandgoed de IJsvogel als fijne uitvalsbasis ontdek je dit najaar de Veluwe tijdens de 'Wildernis Weken 🦌'. Ervaar het échte Veluwegevoel!

Wat je beleeft tijdens de Veluwe Wildernis Weken 🦌

September en begin oktober is de bronstperiode. In deze periode in het najaar gaan de mannetjes edelherten op zoek naar liefde. Zij laten veelvuldig hun lokroep, het burlen, horen en strijden om de vrouwtjes. Met een bronstexcursie, onder leiding van een gids, is het mogelijk dit indrukwekkende schouwspel te bewonderen. We raden je ook aan eens vroeg uit de veren te gaan voor een ochtendwandeling over de Veluwe. In de vroege uren is de Veluwe veelvuldig gehuld in grondmist en zo zie je prachtige beelden van dieren die vanuit de mist tevoorschijn komen. In oktober veranderen de kleuren op de Veluwe. De natuur kleurt in rood-, oranje- en bruintinten en de bomen verliezen langzaam hun bladeren. Deze prachtige bladeren, gevallen kastanjes en eikels zijn een inspiratiebron voor een hersttafel.

Veel dieren waaronder vleermuizen, egels en eekhoorns maken zich op voor hun winterslaap. Met de 'kortere dagen' in november en december wordt het wat stiller op de Veluwe, maar niet minder mooi. Je kunt ver kijken op de vlakten en met wat geluk hoort u tegen de schemering knorrende zwijnen. Wanneer een sneeuwlaagje de Veluwe versiert, is het leuk om verschillende voetsporen van de bewoners van de Veluwe te ontdekken. Na een dag in de natuur van Nationaal Park de Hoge Veluwe is er niets fijner dan ontspannen in jouw vakantiehuis bij De IJsvogel, welke beschikt over comfortabele en luxe voorzieningen. Maak jezelf een warme kop chocolademelk, bereid een uitgebreide maaltijd in de keuken of steek de kachel aan en geniet van een knisperend vuurtje. Kies je voor de Wellness Lodge? Dan kun je heerlijk opwarmen in de sauna!