Vakantiepark Landgoed De IJsvogel
leukste uitjes voor peuters op de Veluwe

Leukste uitjes voor peuters op de Veluwe

De leukste uitjes met jouw peuter op de Veluwe

Als je op zoek bent naar de ultieme bestemming voor onvergetelijke uitjes met je kleintjes, dan ben je bij de IJsvogel aan het juiste adres. De Veluwe biedt adembenemende natuur en vele activiteiten in de omgeving, biedt een overvloed aan verrassende activiteiten en plezier voor peuters. Of je nu op zoek bent naar avonturen in de buitenlucht of juist gave indoor activiteiten. Vanuit jouw accommodatie bij de IJsvogel ervaren jij en je peuter het allemaal.

Fietstocht naar Voorthuizen

Een fietstocht naar Voorthuizen biedt je een mix van avontuur en spanning voor het hele gezin. Huur een fiets met kinderzitje en/of (e-)bakfiets bij onze fietsverhuur bij de receptie. Dat is pas handig! Terwijl jij en je peuter richting Voorthuizen fietsen word je omgringd door de prachtige diverse landschappen van de Veluwe. Spot de charmante boerderijen, leuke picknickplekjes en wie weet kom je wel een kudde schapen tegen. Na een mooie tocht kom je aan in Voorthuizen. Hier kun je terecht op één van de gezellige terrassen en genieten van lokale lekkernijen. 

Slecht weer? Ga naar Monkey Town!

Zowel bij goed en slecht weer is Monkey Town een goed idee! Dit belooft een dag voor plezier en avontuur. Zodra jullie de drempel over zijn worden jullie verwelkomd in een kleurrijke wereld van speeltorens, glijbanen en springkussens. Terwijl je peuter zich onderdompelt in het speelparadijs kun je als ouders met een gerust hart genieten van een hapje en een drankje bij ons restaurant. Hierdoor kunnen jullie beide met een grote glimlach van deze onvergetelijke ervaring genieten. Monkey Town is een geweldige bestemming voor peuterpret waar je onvergetelijke herinneringen maakt waar je het jaren later nog over hebt.

Monkey Town

Kinderboerderij en Pannenkoekenhuis Schaffelaar

Een bezoek aan Kinderboerderij de Schaffelaar in Barneveld is een heel avontuur voor jou en je peuter. Deze oude schuur is omgebouwd tot een waar dierenverblijf. Jij en je peuter worden hier gelijk begroet door de dwerggeitjes, schapen, varkens, cavia's, konijnen, ezels en kippen. Er worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals schminken, knutselen en speurtochten. Super leuk! In de omgeving van de kinderboerderij zijn kunnen jullie prachtige wandelingen maken en na afloop van deze activiteiten kunnen jullie heerlijk genieten van pannenkoeken bij Pannenkoekenhuis Schaffelaar. Hier kunnen jij en je peuter terecht voor lunch of diner.

Waterpret bij Bosbad Putten

Zwemplezier hoort er natuurlijk ook bij tijdens je vakantie met jouw peuter. Waterpret genoeg bij Bosbad Putten! Het is een ware zwemoase die garant staat voor urenlang plezier en genot. Door de uitgebreide mogelijkheden heeft zowel jong als oud het altijd naar zijn zin. Gaan jullie samen van de glijbaan af of spelen jullie samen met de diverse waterspeeltoestellen? Voor de allerkleinsten is er zelf een speciaal warm peuterbad met glijbaantje en een spray-park met diverse waterelementen. Hoe leuk is dat! Na afloop kunnen jullie genieten van een lekkere snack, ijsje, drankje of een broodje.

Zwemmen

Het Uilenbos in Lunteren

Het Uilenbos staat bekend om zijn mysterieuze sfeer waardoor het de ideale bestemming is voor nieuwsgierige peuters om de natuur te verkennen. Terwijl je peuter zich verwondert over de geheimen van het bos, kunnen ze misschien wel een glimp opvangen van prachtige uilen en andere bosbewoners. Het Uilenbos nodigt uit tot gezellige picknicks op de zachte bodem, waar jullie samen kunnen genieten van lekkernijen omringd door de rust en sereniteit van de natuur. Dit sprookjesbos zal ongetwijfeld de verbeelding van je kleintje prikkelen. Een dag in het Uilenbos in Lunteren biedt niet alleen een onvergetelijke ervaring voor je peuter, maar ook de mogelijkheid om samen bijzondere herinneringen te maken. Het Uilenbos is leuk te combineren met het eten van pannenkoeken bij het restaurant! 

Speel- en Beleefboerderij 'De Roosendaal'

Speel- en Beleefboerderij 'De Roosendaal' is een speelparadijs gelegen te midden van het platteland en biedt eindeloos veel plezier voor jou en je peuter. De speeltuin is volledig omheind, dus je hoeft niet bang te zijn dat jouw peuter wegloopt. Peuters kunnen urenlang spelen in de zandbakken, tunnelglijbaan, draaimolen of in de speelhoek. Ook beschikt de speel- en beleefboerderij over skippydieren, wipkippen, traptrekkerbaan, wipwappen, springberg, schommels, knutseltafels en een gaaf avonturenpad. Ook boederijdieren kunnen natuurlijk niet ontbreken. Laat jouw peuter kennis maken met de varkens, konijnen, kippen en kalfjes op het speelterrein. Buiten het speelterrein bevinden zich ook nog pony's en koeien.

Een onvergetelijke vakantie met jouw peuter

Na een dag vol avontuur is het heerlijk om te relaxen in een fijne accommodatie. Wij beschikken over diverse accommodaties die geschikt zijn voor een vakantie met je kleine. Ga jij voor een chalet, villa of wellnesslodge? Wij beschikken over alles wat jij nodigt hebt om te relaxen. Ook hebben we huisjes met sauna, jacuzzi of hottub. Maar ook huisdiervriendelijke accommodaties!

Bekijk ook onze andere blogs: